Header
Header
Header
Header
Header
Header
Header
Header
Header
Header
Header
Header
Header
Header
Header

Workshops

Keuken workshop:
Binnen en buiten mijn pedagogische adviespraktijk kunnen kinderen ook meedoen aan keukenkidsworkshops (eenmalige bijeenkomsten) en keukenkidscursussen(een cyclus van vijf a zes bijeenkomsten).Tijdens de keukenkidsactiviteiten bereiden de kinderen verschillende gerechten b.v. een voorgerecht, hoofdgerecht of een toetje.Hierbij besteed ik ruim aandacht aan de ideeën van de kinderen zelf.

Onderlinge samenwerking, de eigen verantwoordelijkheid en het zelfvertrouwen van de kinderen krijgen kans zich optimaal te ontwikkelen.In principe werk ik in de keuken met kinderen vanaf zes jaar en de groepsgrootte is maximaal zes kinderen. Over de leeftijdsgrens van de kinderen is overleg altijd mogelijk.
Van de verschillende activiteiten kunnen foto’s worden gemaakt.

Schilderworkshop:
De kinderen kunnen onder mijn leiding schilderen met acryl en aquarelverf. In deze workshops krijgen de kinderen tevens verschillende technieken aangeboden, waarbij ik uit ga van de belangstelling van de kinderen.

De actualiteiten in de leefwereld van de kinderen komen in het programma ook aan de orde.

Feest workshop:
Tevens verzorg ik op verzoek in overleg met de jarige en de ouder(s ) kinderfeestjes.

Deze buitenschoolse activiteiten onder mijn pedagogische begeleiding is voor kinderen en ouders een ondersteuning, die extra hulp biedt en energie geeft aan het kind, jongere en ouder/begeleid(st)er. We oefenen dan om vaardigheden in praktijk te brengen, wat hen de kans geeft op een positieve wijze hun verantwoordelijkheid te nemen.

Team workshops:

Onderwijsteams, organisaties, vriendenclubs, families  ( en/of hun kinderen) kunnen ook een aanvraag doen voor een activiteit op creatief gebied. Hierbij kan in overleg aan een bepaald thema of idee worden gewerkt, wat kan resulteren in een zichtbaar blijvend product.

Advies/voorlichting:
Als adviseur geef ik voorlichting over opvoeding in het algemeen op scholen , in kerken en binnen andere organisaties. Enkele redenen om het kind centraal te stellen in uw leven en er met andere mensen over te kunnen praten zijn:

U wilt praten over uw kind met andere ouders in een ongedwongen sfeer;

U heeft vragen over uw kind(eren), waar u al een tijdje mee rondloopt;

U wilt ervaren dat u niet de enige bent, die opvoedingsvragen heeft;

U wilt niet altijd in uw eentje het wiel uitvinden;

In twee uur tijd het plezier in opvoeden weer terug krijgen.

Naast het onderhouden van mijn pedagogische kwaliteiten volg ik op creatief gebied cursussen en workshops.U kunt daar getuige van zijn bij het bekijken van de foto’s en het volgen van mijn exposities.

Werkvormen/materialen:
Schilderen/knippen plakken, rollenspelen, visualisaties, zand, water, klei, tafelspelen, puzzeltocht in tuin met opdrachtjes en vragen, Lego en Playmobil,(hand)poppen/poppenkastspel, koken etc.

Hill en schilderkids 1205 (Small)

 

Klik op de afbeelding voor meer foto’s