Header
Header
Header
Header
Header
Header
Header
Header
Header
Header
Header
Header
Header
Header
Header

Seksueel grensoverschrijdend gedrag bij mensen

januari 14th, 2016 |

 

Entree-300x225.jpg goede foto bord praktijk

Tweedaagse cursus: Seksueel grensoverschrijdend gedrag bij mensen met een LVB

 

Startdatum 9 maart 2016

Aanvangstijd 10:00 uur

Eindtijd 17:00 uur

Locatie Pullman – Cocagne – Eindhoven

Prijs totale cursus€ 700,- excl. BTW

Uiterste inschrijfdatum 11 februari 2016

Max. aantal deelnemers 15

 

Wie met mensen met een licht verstandelijke beperking werkt, weet dat seksualiteit voor hen vaak ingewikkelder is dan voor anderen.

 

Het Centrum voor Educatie en Supervisie biedt daarom een cursus en een training training aan om professionals die met deze doelgroep werken, op dat gebied verder te helpen:

 

Seksueel grensoverschrijdend gedrag bij zwakbegaafde en licht verstandelijk beperkte (LVB) mensen komt regelmatig voor, variërend van lichte tot zeer ernstige vormen. Uit onderzoek blijkt dat er dat er binnen de groep plegers van SGG een oververtegenwoordiging is van LVB en zwakbegaafde mensen. In deze cursus wordt stilgestaan bij zowel de diagnostiek als de behandeling van SGG.

“Seksueel grensoverschrijdend gedrag bij mensen met een LVB” is gericht op WO-opgeleide professionals, zoals psychologen en orthopedagogen die in hun werk geconfronteerd worden met cliënten die over de seksuele grenzen van andere mensen heen gaan.

Op basis van empirisch onderzoek is een aantal algemene principes te onderscheiden dat aan iedere effectieve interventie c.q. behandeling ten grondslag zou moeten liggen: de zogeheten Risk-Need-Responsivity principes. Dat wil zeggen dat zowel in de diagnostiek als in de behandeling aandacht moet zijn voor

  1. De ernst en de mate van het risico;
  2. De eigen individuele combinatie van factoren die tot het SGG hebben geleid en;
  3. Een goede matching met de leerstijl en de motivatie van de cliënt.

Gelet op de verstandelijke beperking zal binnen deze cursus extra aandacht besteed worden aan de wijze waarop aangesloten kan worden bij de mogelijkheden en de beperkingen van de lichte verstandelijke beperking, zodat de cliënt optimaal kan profiteren van behandeling. Naast uitgebreide kennis- en informatieoverdracht zal er ruimte geboden worden voor het delen en bespreken van eigen casuïstiek.