Header
Header
Header
Header
Header
Header
Header
Header
Header
Header
Header
Header
Header
Header
Header

Webinar – Overvraging, stress en burn-out bij kinderen en tieners

april 24th, 2020 |

Van congres naar webinar

Gezondheid en veiligheid als hoogste prioriteit

Dit congres zal in een exclusief voor deelnemers toegankelijke online omgeving plaatsvinden. We bieden je in deze moeilijke periode de mogelijkheid om een collega naar keuze gratis te laten deelnemen. Deze collega dient zich wel op naam in te schrijven en zal na deelname ook in aanmerking komen voor herregistratiepunten die door de accrediterende registers zijn toegekend aan dit webinar. Alle velden dienen te worden ingevuld, maar er zal voor de introducé dan geen factuur worden verstuurd.

Vanaf 18 juni volgt een maand toegang tot de online leeromgeving waarin alle presentaties zijn geplaatst. Dus niet in één dag urenlang naar een scherm kijken, maar gedurende één maand zelf kiezen waar, wanneer en hoe vaak je de bijdragen wilt bestuderen. Na afloop ontvang je een bewijs van deelname en schrijven wij indien mogelijk je registerpunten bij. 

Webinar – Overvraging, stress en burn-out bij kinderen en tieners – 2e editie

Startdatum18 juni 2020

LocatieWebinar – Online scholing

Prijs€ 270,00 ex. 21% BTW wanneer je je inschrijft vóór 10 mei 2020 (daarna € 295,00 ex. 21% BTW)

Uiterste inschrijfdatum17 juni 2020

Max. aantal deelnemers350

De draaglast voor jonge mensen lijkt groter te worden, terwijl hun draagkracht afneemt.

Het is dan ook niet vreemd dat onderzoek laat zien dat overvraging, stress en burn-out bij kinderen en tieners de laatste jaren hand over hand toeneemt. Wanneer kinderen en tieners met meer druk te maken krijgen dan ze aankunnen, liggen overvraging, stress en burn-out op de loer. De lat ligt vaak hoog wanneer het gaat om verwachtingen vanuit de omgeving. De werkdruk op school is aanzienlijk en daarbij ervaren ze in veel gevallen ook nog sociale druk om altijd bereikbaar te zijn vanuit social media en online games.

Kortom speelt prestatiedruk een grote rol in hun jonge leven: er moet gepresteerd en gescoord worden. Daarbij moet alles meetbaar en aantoonbaar zijn en liggen faalervaringen op de loer, zeker wanneer op social media rolmodellen voorbij komen die voor veel kinderen een droom zullen blijven. Tevens zien we dat steeds meer jonge mensen worden opgevoed met het idee dat ze bijzonder, speciaal en uniek zijn. Hun vaardigheid om met moeilijke taken, werkdruk, teleurstelling en afwijzing om te gaan wordt daardoor vaak onvoldoende ontwikkeld.

Maar wat kun je als hulpverlener of docent doen om deze problemen te voorkomen, tijdig te signaleren, door te verwijzen en / of te begeleiden of behandelen? Op dit webinar gaan ervaren sprekers uitvoerig in op relevante vragen die geïnventariseerd zijn uit de praktijk binnen de GGZ, JGZ, Jeugdzorg en (speciaal) onderwijs.